Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Se alla nominerade!

I tävlingen Årets Viltmatrestaurang 2018 är det nu juryns arbete att välja ut en vinnare bland de nominerade restaurangerna. Fram till dess att vinnaren offentliggörs i november får du hålla tummarna för din favorit…

Och de nominerade är:

 Axellent
http://www.axellent.se

Björk Topprestaurang & Fjällbar
bjork@hemavantarnaby.com

Boo Natur
www.boo-natur.se

Buustamons Fjällgård
www.buustamonsfjallgard.se/

Färna Herrgård & Spa
www.farnaherrgard.se

Gammelgården Hotell & Restaurang
www.gammelgarden.se

Kittelfjäll Värdshus
www.kittelfjallvardshus.com/

Linköping konsert & kongress
https://konsertkongress.se/

Lux Dag för Dag
www.luxdagfordag.se

Stadshuskällaren
www.stadshusrestauranger.se

Restaurang Stenebygrytan
dalslandsmat.se/steneby/

Vildmarksnästet
https://www.vildmarksnastet.se/

Virå Bruk
www.virabruk.se

Östanskär jakt och konferens
ostanskar.se

 

Tävling med viltkött på menyn

Tävlingen om Årets viltmatrestaurang återkommer i ny tappning. Svenska Viltmatakademin arrangerar tävlingen med stöd av Svenska Jägareförbundet.
– Vi vill lyfta viltköttet som en ekologisk, lokalproducerad och miljösmart råvara, säger Christina Nilson-Dag, informationsansvarig i Svenska Jägareförbundet.

Nomineringen ska vara inne före den 7 oktober, och i slutet av året kommer vinnaren att koras. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra duktiga restauranger och krögare som vill satsa på viltkött i sin meny.

Den restaurang i Sverige som på bästa sätt använder viltkött för lönsamhet och utveckling i sin verksamhet får också priset. 

 

Vildsvin i grytan

I år ligger fokus främst på vildsvinsköttet.

I takt med att vildsvinsstammarna växer och jakten ökar kommer allt mer vildsvinskött ut på marknaden. Då måste också konsumtionen av vildsvinskött öka.

– Det finns ett jättestort intresse för matlagning och kokböcker. Människor äter oftare ute och lägger stor vikt vid sunda råvaror, där ligger viltköttet helt rätt. Tyvärr är det många som tvekar när det gäller vildsvinskött vilket är synd, säger Christina Nilson-Dag.

 

Prisade kockar

I juryn sitter Gert Klötzke, vinnare av Årets Kock och mångårig ledare av kocklandslaget. Där sitter även Fredrik Eriksson, kreativ ledare för Restaurangakademin och även han vinnare av Årets Kock, tillsammans med antal personer från olika branschföretag.

Arrangör är Svenska Viltmatakademin.

Svenska Jägareförbundet stödjer utmärkelsen och uppmanar sina medlemmar och andra att nominera lämpliga restauranger till Årets viltmatrestaurang.

 

 

 

 

 

Svenska Viltmatakademin 
Sältlösavägen 1 
197 92 BRO

Styrelsen

Ordförande 
Torsten Mörner 
Mobil +46 705 67 93 52 

Vice ordförande
Maria Silfverschiöld 
Mobil + 46 708 228 500


Sekreterare 
Henrik Treschow 
Mobil +46 705 153060

Programchef 
Anders Levén 
Mobil + 46 703 25 45 59 

KC Wallberg 
Mobil +46 706 35 7089 

C  G Wachtmeister 
Mobil +46 708 66 06 22

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se