Ledamöter

Ledamöter i Svenska Viltmatakademin

kc_wallbergKarl-Christer Wallberg, Stockholm      Bestick Nr 1

Sekreterare styrelsen

Efter drygt sju års gastronomiska studier bl.a vid Restauranghögskolan och med en fil kand i restaurang- & måltidskunskap i ryggen arbetade KC Wallberg i öppnings teamet för restaurang Riingo tillsammans med Marcus Samuelsson.

Därefter arbetade KC även med Daniel Boloud och hans prestige fyllda Café Boloud.

Efter åren utomlands blec KC restaurangchef och källamästare på Grispholms Värdshus.

2008 bleb KC Traktör på Skansen genom förvärvet av Restauration Gubbhyllan.

Sedan många år gör KC event både på svenska och utländska marker och även medverkat i många tv-program, gästspel och presentationer runt om i världen. KC leder utbildningar, håller föreläsningar och samarbete med Karolinska Institutet. Hans skogs- natur och vilt intresse föddes i barnsben men jakt först i vuxen ålder.

KC är aktuell i det egna nysläppta verket ”Mitt matrike” där en stor del handlar om vilt och tillagningsmetoder/teknik.

kc@upplevelsedesign.com

Tel: 070 635 7089

 

Anders Borg, Katrineholm                        Bestick Nr 2 man

anders.borg@regeringskansliet.se

 

 

 

 

 

 

Bestick Nr 3

 

 

 

 

 

 

 

christina_nilson-dag

Christina Nilson-Dag, Stockholm            Bestick Nr  4

Informationschef Svenska Jägareförbundet

Arbetar även med att informera om viltkött, hur det tillvaratas bäst, lagas gott och var man kan få tag på viltkött. Jagar  – helst rådjur med de egna hundarna Birra och Laban.  Bor i Stockholm men har kvar lantställe i hemtrakterna, på Kålland utanför Lidköping.

Att bjuda på viltkött är bland det roligaste – dels kan man dela med sig om jakten, naturupplevelsen, dels berätta om det intressanta djuret.  Det är som att ta med sig vildmarken till bordet. Att tillaga vilt med kärlek och kunskap är för mig att hedra viltet.

Christina.nilson-dag@jagareforbundet.se

Tel:070 738 830

 

 

maria-norrfalk

Maria Norrfalk, Falun                                   Bestick Nr  5

Landshövding i Dalarna. Jagar älg, klövvilt mm.

maria.norrfalk@lansstyrelsen.se

Tel: 070 385 0800

 

 

 

 

 

manLasse Bylin, Österlen                                     Bestick Nr 6

Kock och tidigare krögare på Åhus gästis och driver nu två hotell i Blekinge.

Har jobbat som kock i drygt 25 år,med bl.a. Lallerstedt och Wedholm.

Jag och min familj bor på en liten gård på drygt 50 hektar precis norr om Brösarp.

Där vi byggt upp ett hjorthägn,med drygt 150 kron och dovhjortar

Dessa djur sälj som livdjur och även som premium kött, där mörningen står i fokus bl. a.

Jakten består av 7 hundar för vildsvinsjakt och spaniel för fasan och kanin jakt.

lasse@killebacken.com

Tel: 070 528 9050

 

 

 

jakobhJacob Högfeldt, Äleby, Stallaholmen      Bestick Nr 7

Jacob Högfeldt driver Äleby Gård utanför Stallarholmen i Sörmland och är sakkunning inom viltmat, vilthantering samt utbildar viltundersökare. Förutom jakt och konferenser finns även en viltbod som Jacob driver framgångsrikt och inhandlar själv viltet från jakter runt om då inte det egna viltet på gården räcker till.

jacob@aleby.com,

Tel: 070 566 6222

 

 

 

eriklErik Lallerstedt, Stockholm                        Bestick Nr 8

Kock, kreatör, produktutvecklare. Lång karriär inom restaurangbranschen som på senare år kompletterats med att bygga ett av Sveriges starkaste varumärken inom industriproducerade kylda såser. Min passion för sås – sås är människans bästa vän – har fått sitt lystmäte genom mitt engagemang i livsmedelsbranschen. Så jag kallar mig nu för krögare och såsfabrikör. Det hindrar inte att jag väldigt gärna lagar allehanda rätter på viltråvara! På rapphönsjakt lever jag under devisen: ”Det gör inget om jag bommar – det är ändå såsen som är godast!”

erik.lallerstedt@eriks.se

Tel: 070 722 8702

 

 

 

maria-s-nyMaria Silfverschiöld, Lidingö,                    Bestick Nr 9

Vice ordförande

Viltentreprenör och modedesigner. Driver Koberg Vilt sedan 2007 och förädlar frilevande vilt från Kobergs egendom. Brinner för god hantering av vilt, produkt- och varumärkesutveckling. Ledamot av Sveriges Vildnad.

maria@kobergvilt.se

Tel: 070 822 8500

 

 

 

 

 

cgnybildC-G Wachtmeister, Vanås                           Bestick Nr 10

Styrelsen

Bor på Wanås i Skåne och bedriver där jord- skogs- och viltbruk. Framgångsrik i förvaltningen av vildsvin och annat klövvilt på gården.

cgw@wanas.se

Tel: 0708 66 06 22

 

 

 

 

 

nr11Gert Klötzke, Stockholm                            Bestick Nr 11

Kock, tidigare lagledare Svenska Kocklandslaget, kokboksförfattare,

Årets kock 1986, domare mattävlingar världen över mm

Jagar gärna, men hinner mycket sällan.

g.klotzke@wok.nu

Tel: 070 560 1952

 

 

 

 

 

nr12Torsten Mörner, Bro                                    Bestick Nr 12          

Ordförande

Viltveterinär, vilthanterare, kokboksförfattare, skriver råd om vilthantering i Svensk Jakt sedan 1996.

Jagar helst fågel med stående fågelhund, och då helst ripa, skogsfågel eller rapphöns. Är också allätare när det gäller jakt och uppskattar mycket dagens klövviltsjakt i Sverige.

Står för matlagningen hemma där det oftast blir vilt. Prövar hela tiden nya grepp om viltköttet och tycker vi är alldeles för dåliga på att tillvarata hela djuret inklusive alla inälvor – från mule till svansen.

torsten.morner@telia.com,

Tel: 070 567 9352

 

 

 

nr13Henrik Treschow, Lund                               Bestick Nr 13

Styrelsen

Skåning med 34 års erfarenhet av aktivt arbete i livsmedelsbranschen i ett av Sveriges ledande livsmedelsföretag, Procordia. Sedan 7 år aktiv i flera styrelser i små och stora bolag från jord (olika jordbruksegendomar samt Jordägareförbundet t.o.m. 2013) till bord (HKScan, Finland). Härutöver några industribolag. Djur och natur, jakt och fiske, mat och vin är starka intressen. Lagar middagar till vardag och fest, gärna med vilt som bas.

Har stor erfarenhet av livsmedelskedjan och brinner nu för att det etableras en viltmatskedja som säkrar avsättningen av det växande utbudet av viltkött.

henrik.treschow@foodman.se

Tel: 070 515 3060

 

 

 

anders-leven-2Anders Levén, Värmdö,                                Bestick Nr 14 

Programchef styrelsen

Kock, matkretatör och krögare har jobbat med mat i media i snart 15 år tidningar TV, Radio.

Just nu aktuell varje fredag i skärgårdsradion (sista fyra åren) samt radio Sthlm. Är allätare men gärna vilt och gärna något med Japanska och Franska influenser.

Dricker helst utvecklade rödviner med stram karaktär.

Jagar gärna och ofta men krockar många ggr med jobbet. Har en egen hund Jakttaxen RIzzo .Min passion är att resa och njuta av varje stund.

Även ordinarie Ledamot i Korvakademin

andersleven@telia.com

Tel: 070 325 4559

 

fredrikrabarberFredrik Eklund, Borensberg                      Bestick Nr 15

Ursprungligen dalmas. Sedan 2002 kock och krögare på Göta Hotell i Borensberg.

Jagar gärna allt från bäver via änder till klövvilt. De senaste åren mer och mer hundjakt med Wachteltiken Smilla.

info@gotahotell.se

Tel:070 934 3006

 

 

 

 

 

 
 

manChrister Lingström, Strängnäs                 Bestick Nr 16

Kock och tidigare innehavare av Edsbacka krog. Driver nu restaurang i Strängnäs

christer@lingstrom.se

Tel:070 33 31 980

 

 

 

 

 

 

mats-sandgren-173Mats Sandgren, Sundsvall                         Bestick Nr 17

Verkställande direktör SCA skog. Storätare av jakt – allt från älg till skogsfågel och ripor.

mats.sandgren@sca.se

 

 

 

 

 

 

 

tonyTony Wallin,                                                   Bestick Nr 18

Chefredaktör tidningen Buffé, matskribent sedan 30 år…

Vilt: Inte jägare men har smak för det vilda, och inte minst för viltets gröna karaktär.

Vilda drömmar: Att kunna hitta kvalitetssäkrat viltkött på ICA.

Tony.wallin@otw.se

070 581 2378

 

 

 

 

anders-kjellstromAnders Källström                                         Bestick Nr 19

VD och Koncernchef i Lantbrukarnas Riksförbund sedan 2009. VD i AB Allehanda i Örnsköldsvik 1999--2009. Ordförande i Länsförsäkringar Västernorrland 2000—2010 samt ordförande i MODO Hockey åren 2007--2009. Veckopendlande norrlänning med rötterna på en släktgård i Domsjö, Ångermanland. Jagar helst rådjur och småvilt.

anders.kallstrom@lrf.se

Tel: 070 629 5502

 

 

 

 

 

nr20

Rolf Salomonsson,                                     Bestick Nr 20

Ledamot sedan föreningen startade. Styrelsemedlem tillika kassör de första två verksamhetsåren.

Jagar gärna och så ofta tillfälle ges och vid tidpunkten tillåtet vilt. Företrädesvis på egna marker tillhörande två olika jaktområden i Ångermanland.

Helst tillsammans med mina två söner. Lagar gärna mat både till familj och vänner, helst på vilt. Torkar och röker och tar tillvara på det mesta.

Lång erfarenhet från restaurang- och restauranggrossistbranschen.

Tidigare styrelseledamot i Restaurangakademien AB samt i Restauranghögskolan, Umeå universitets advisory board.

Nu egen företagare i bolaget Interim Management i norr AB.

rolf.salomonsson@gmail.com

Tel: 070 404 1751

 

 

 

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.