Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Medelhavsinspirerade viltbiffar

Ingredienser
500 g köttfärs
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
rivet skal från 1 citron
10 soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk torkad salvia
smör / olja till stekning
salt, peppar

Tillagning
1. Blanda köttfärsen med potatismjöl, mjölk, citronskal, 2 krm salt och 3 krm svartpeppar.
2. Forma 8 lika stora biffar. Stek dem i en stekpanna med en klick smör eller olja tills de fått fin färg. Ta upp biffarna och torka ur pannan.
3. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg ner dem och krydda med salvia, 3 krm salt och 1 krm peppar. Häll över matlagningsgrädden.
4. Lägg ner biffarna och låt puttra under lock i några minuter. Servera med färsk pasta och sallad.

 

Svenska Viltmatakademin 
Sältlösavägen 1 
197 92 BRO

Styrelsen

Ordförande 
Torsten Mörner 
Mobil +46 705 67 93 52 

Vice ordförande
Maria Silfverschiöld 
Mobil + 46 708 228 500


Sekreterare 
Henrik Treschow 
Mobil +46 705 153060

Programchef 
Anders Levén 
Mobil + 46 703 25 45 59 

KC Wallberg 
Mobil +46 706 35 7089 

C  G Wachtmeister 
Mobil +46 708 66 06 22

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se