Små parmesanfyllda viltbiffar med lingon, sås och pressad potatis

Små parmesanfyllda viltbiffar med lingon, sås och pressad potatisparmesanbiff

Ingredienser
1 kg potatis
500 gram viltfärs
100 gram riven parmesanost, eller västerbottensost går bra
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta(or)
2 st ägg
2,5 dl grädde
2 msk skånsk stark senap
1 tsk kinesisk soja
1 msk lingonsylt, eller 2 msk frysta/färska lingon3
raps- eller olivolja
salt och svartpeppar

Sallad
300 gram vitkål
125 gram morötter
1 bit(ar) purjolök(ar)
1 st röd paprika
0,5 dl olivolja
0,25 dl vit balsamvinäger
0,5 msk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader och skala och koka 1 kg potatis.
2. Blanda viltfärsen med 100 gram parmesanost, 1 finhackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk senap, 2 ägg, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Forma ca 8 st små biffar och stek dem i en varm panna med 1 msk olja tills de har fått fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugns form och sätt in i ugnen ca 10 min.
3. Häll 2 ½ dl grädde i pannan och krydda med 1 tsk soja. Koka ner såsen en aning och sila den till en liten kastrull genom en finmaskig sil. Smaka av såsen med 1 msk lingonsylt och lite salt och svartpeppar.
4. Strimla vitkål och purjolök. Riv morötter och strimla paprikan. Blanda allt i en stor skål. Blanda ihop olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar och slå över salladen. Blanda runt ordentligt
5. Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress i en stor skål.
6. Servera västerbottenbiffarna tillsammans med pressad potatis, lingonsås och höstsallad.

 

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.