Vilda biffar med krämig pepparsås
Vilda biffar med krämig pepparsås
Ingredienser
400 gram viltfärs
1 st ägg
1 st gul lök(ar), liten
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
3 msk Touch of Taste Viltfond med Kantarell
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås med vild touch
0,5 st gul lök(ar), liten
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk soya
1,5 msk Touch of Taste Viltfond med Kantarell
2 tsk svartvinbärsgelé
salt
svartpeppar
flytande margarin
Tillagning
1. Skala och finhacka löken.
2. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla och lägg sedan i färs, fond, salt, peppar, ägg och lök.
3. Blanda väl, forma till biffar och stek i stekpanna.
4. Fräs löken i margarin. Strö över mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning.
5. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt koka 3 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis, vinbärsgelé och sockerärtor.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.