Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Medelhavsinspirerade viltbiffar

Ingredienser
500 g köttfärs
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
rivet skal från 1 citron
10 soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk torkad salvia
smör / olja till stekning
salt, peppar

Tillagning
1. Blanda köttfärsen med potatismjöl, mjölk, citronskal, 2 krm salt och 3 krm svartpeppar.
2. Forma 8 lika stora biffar. Stek dem i en stekpanna med en klick smör eller olja tills de fått fin färg. Ta upp biffarna och torka ur pannan.
3. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg ner dem och krydda med salvia, 3 krm salt och 1 krm peppar. Häll över matlagningsgrädden.
4. Lägg ner biffarna och låt puttra under lock i några minuter. Servera med färsk pasta och sallad.

 

Svenska Viltmatakademin 
c/o Jakob Lind, Björkhagsplan 9 
121 53 Johanneshov

Org nr 802455-7186

Styrelsen

Ordförande 
Jakob Lind 
Mobil +46 70 431 4705

Sekreterare
Andreas Landén
Mobil +46 70 577 33 85

Skattmästare
Christoffer Rinman
Mobil +46 703 263 353


Ledamöter 
Henrik Norström 
Marie Söderqvist
C  G Wachtmeister 

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se