Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Årets Viltdag 2021

Årets Viltdag 2021 går av stapeln på Eriksberg i Blekinge i samarbete med Eriksberg Hotell- och Safaripark.

Var med på spännande seminarier, diplomering av Årets Viltmatprofil, guidning i parken och avsluta med en trerätters viltmiddag.

 

Boka din plats på Årets Viltdag 2021 här!

Önskar du boende på Eriksbergs Hotel och safaripark? Eriksberg Hotel & Nature Reserve ligger mellan Karlshamn och Ronneby i Blekinge. Boka direkt på www.eriksberg.se eller via telefon 0454- 56 43 00. Antalet gästrum är begränsade. Om det är fullbokat på Eriksberg hänvisar de vidare till First Hotell i Karlshamn alternativt Best Western i Karlshamn.

Observera att vi följer de myndighetsrekommendationer som gäller under sommaren 2021.

 

Kostnader för dagsprogram och seminarier

  • Tre seminarier, fika och dagens lunch kostar 300 kronor.
  • Drink och tilltugg före middagen: 165 kronor
  • 3-rätters middag: 595 kronor

(Alla kostnader är inkl. moms)

Programmet

Fredag 20 augusti 2021

 

Ankomst – kaffe

10.00       Katarina Klingspor, ordförande i Svenska Viltmatakademin, hälsar välkommen.

10.05 – 10.45     Seminarium nr 1.

Hantering av vilt efter jakten. Tillagning av vildsvinsprodukter.

Torsten Mörner, Anders Levén och KC Wallberg från Svenska Viltmatakademin.

 

10.45 – 11.00     Paus

11.00 – 11.45     Seminarium nr 2

Välj lämpliga drycker till viltmåltiden!

Inga-Lena Eriksson, kökschef och sommelier på Färna Herrgård och förkämpe för den närodlade matlagningskonsten, delar med sig av kunskaper och erfarenhet.

 

12.00 – 13.00     Dagens Lunch.

 

13.00 – 13.15     Diplom delas ut till Årets Viltmatprofil och Årets Viltkrog 2021 av Viltmatakademins ordförande Katarina Klingspor.

13.15 – 14.00     Seminarium nr 3

Presentationer av de tre pristagarna i Årets Viltkrog 2021: Färna Herrgård, Lux Dag för Dag och Restaurang Jord under ledning av Viltmatakademins ordförande Katarina Klingspor.

14.15 – 15.00     Paneldebatt: Vildsvin i ett viltmatperspektiv – eller ”Vad ska till för att få en god vildsvinsbiff på tallriken?”

Panel:

Ulrika Karlsson Arne, Jägareförbundet. Föreläsare, tidigare SVT-producent, jaktledare och vinnare i tävlingen Extreme Huntress 2019.

Christian Gylche, VD Svenskt Gårdsvilt. Tidigare affärsutvecklingschef på Kronfågel.

Mikael Riedel, affärsområdeschef för färskvaror på Bergendahl Food.

Gert Klötzke, Viltmatakademin. Professor i gastronomi och tidigare lagledare för svenska kocklandslaget.

Moderator: Henrik Treschow, sekreterare i Svenska Viltmatakademin.

 

15.00 – 15.30     Kaffe

 

15.30 – 17.30     Tur runt Eriksbergs naturpark (obs bil krävs).

Extra programpunkt som beställs separat på Eriksberg.se.

 

17.30 – 18.30     Egen tid

 

18.30       Drink med tilltugg och därefter 3-rätters viltmiddag (för dem som beställt).

 

 

Årets Viltkrog 2021!

På grund av covid-19 har vi valt att skjuta upp tävlingen Årets viltkock till nästa år. Håll utkik!

Svenska Viltmatakademin arrangerar tävlingen Årets Viltkock i samarbete med Eriksberg Hotel & Nature Reserve och Mårdskog & Lindkvist AB.
För mer information, kontakta Rolf Salomonsson, Svenska Viltmatakademin, 070-404 17 51

 

emil-lagger-upp
Svenska Viltmatakademin 
Sältlösavägen 1 
197 92 BRO

Styrelsen

Ordförande 
Torsten Mörner 
Mobil +46 705 679 352 

Vice ordförande
Katarina Klingspor 
Mobil +46 730 875 360


Sekreterare/skattmästare 
Henrik Treschow 
Mobil +46 705 153 060

Ledamöter 
Anders Levén 
Mobil +46 703 254 559 

Maria Norrfalk
Mobil +46 703 850 800 

C  G Wachtmeister 
Mobil +46 708 660 622

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se