Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Årets Viltkock

Tävlingen Årets Viltkock flyttar ett år framåt. Håll utkik!

På grund av coronapandemin flyttar vi tävlingen Årets Viltkock ett år framåt. Men passa på att besöka förra årets vinnare, Johan Bjurström från Restaurang Gammelgården i Sälen. Årets Viltkrog 2020 blev Restaurang Jord i Linköping.

– Det som gör det roligt att jobba med vilt, är att man vet att djuren levt ett bra liv i naturen. Det är mer hållbart att arbeta med vilt i dagens samhälle och jag önskar att fler människor ser viltköttets fördelar och att det hamnar på fler restauranger och butiker i framtiden. För att komma dit är tävlingen Årets Viltkock mycket betydelsefull, säger Johan Bjurström.


Johan lägger upp vardagsrätten.

Oskar Gunnarsson, köksmästare och Andreas Landén, krögare, fick motta priset Årets Viltkrog 2020 med motiveringen : ”För sitt ambitiösa arbete med att låta hela naturen inkluderas i sin restaurang. Från hav till skog, från vilt till växtlighet”.

– Vi är oerhört glada över att få priset Årets Viltkrog 2020. Det stärker vårt hårda arbete med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda. Menyerna ändras utifrån tillgängliga råvaror dag för dag. Kommer du som gäst till oss på Jord, får du veta menyn tidigast dagen innan. Och det är vi själva som förvaltar och fäller största delen av viltet som serveras på krogen och vi premierar alltid hela djuret, säger de glada vinnarna Oskar och Andreas.

Kampen om Årets viltkock avgjordes på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge och är ett samarbete mellan dem, Svenska Viltmatakademin, Mårdskog & Lindkvist AB och Svenska Jägareförbundet.

I juryn satt Gert Klötzke, Anders Levén, KC Wahlberg, samt Anna Gidgård, redaktör Mer Mat samt Jörgen Andersson Mårdskog & Lindkvist AB.

För mer information, tävlingssamordnare Rolf Samuelsson, 070 404 17 51

Kontakt med förra årets vinnare: Johan.bjurstrom@gammelgarden.se
Restaurang Jord i Linköping. https://restaurangjord.se

Oskar Gunnarsson, Köksmästare. Andreas Landén, Krögare. info@restaurangjord.se, 070-3301092.

Läs mer om utmärkelsen Årets Viltkrog

Delta i Årets Viltdag 2021

Svenska Viltmatakademin arrangerar tävlingen Årets Viltkock i samarbete med Eriksberg Hotel & Nature Reserve och Mårdskog & Lindkvist AB.
För mer information, kontakta Rolf Salomonsson, Svenska Viltmatakademin, 070-404 17 51

 

bild-7

Torsten Mörner, Ordförande Svenska Viltmatakademin, Johan, Gert Klötzke, juryns ordförande och ledamot i Svenska Viltmatakademin.

Svenska Viltmatakademin 
Sältlösavägen 1 
197 92 BRO

Styrelsen

Ordförande 
Torsten Mörner 
Mobil +46 705 679 352 

Vice ordförande
Katarina Klingspor 
Mobil +46 730 875 360


Sekreterare/skattmästare 
Henrik Treschow 
Mobil +46 705 153 060

Ledamöter 
Anders Levén 
Mobil +46 703 254 559 

Maria Norrfalk
Mobil +46 703 850 800 

C  G Wachtmeister 
Mobil +46 708 660 622

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se