Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

ÄLGFILÉ, JORDÄRSKOCKA PEPPARROT RÖDVINSSKY

4 pers

IMG_8809600 g älgfilé i bitar på spett
20 st steklök
100 g rökt sidfläsk
4 dl rödvinssås
6 cl bushmills
½ dl kinesisk soya
salt,peppar
6 st jordärtskockor
2 dl grädde
2 msk smör
salt/peppar
3 msk riven pepparrot
persilja

Gör så här:
Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten.
Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparot,till en pure.
Bryn nu fläsk och lök i smör håll varm i ugnen.
Stek nu spetten i smör och olja, servera efter smak gärna medium.Här under ser ni grunden till såsen som kan smaksättas med whisky.

Svenska Viltmatakademin 
c/o Jakob Lind, Björkhagsplan 9 
121 53 Johanneshov

Org nr 802455-7186

Styrelsen

Ordförande 
Jakob Lind 
Mobil +46 70 431 4705

Sekreterare
Andreas Landén
Mobil +46 70 577 33 85

Skattmästare
Christoffer Rinman
Mobil +46 703 263 353


Ledamöter 
Henrik Norström 
Marie Söderqvist
C  G Wachtmeister 

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se