Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Kaprisfyllda viltbiffar med rostade rotfrukter och dijon sås

 

kaprisfylldabiffarIngredienser
Rostade rotfrukter
2 st morötter
2 st palsternackor
2 st rödbetor
4 st potatisar
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) svartpeppar
1 msk olivolja

Biffar
500 gram viltfärs
0,5 st gul lök
3 msk kapris
1 msk kaprisspad
1 st ägg
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk smör

Sås
2,5 dl grädde
1,5 msk dijonsenap
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) svartpeppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och rotfrukterna och skär dem i tärningar eller i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

2. Skala ½ gul lök. Blanda viltfärsen med löken, 1 ägg, 3 msk kapris, 1 msk kaprisspad, 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Forma 4-6 biffar och platta ut dem något.

3. Värm en stekpanna med 1 msk smör. Stek biffarna på båda sidor så att de får en fin stekyta.
Ta ut rotfrukterna de sista 15 minuterna och gör plats för biffarna. Sätt in i ugnen igen.

4. Häll i 2 ½ dl grädde och 1 ½ msk dijonsenap i stekpannan och låt det småputtra. Smaka av med salt och peppar.

Svenska Viltmatakademin 
c/o Jakob Lind, Björkhagsplan 9 
121 53 Johanneshov

Org nr 802455-7186

Styrelsen

Ordförande 
Jakob Lind 
Mobil +46 70 431 4705

Sekreterare
Andreas Landén
Mobil +46 70 577 33 85

Skattmästare
Christoffer Rinman
Mobil +46 703 263 353


Ledamöter 
Henrik Norström 
Marie Söderqvist
C  G Wachtmeister 

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se