Kaprisfyllda viltbiffar med rostade rotfrukter och dijon sås
Ingredienser
Rostade rotfrukter
2 st morötter
2 st palsternackor
2 st rödbetor
4 st potatisar
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) svartpeppar
1 msk olivolja
Biffar
500 gram viltfärs
0,5 st gul lök
3 msk kapris
1 msk kaprisspad
1 st ägg
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk smör
Sås
2,5 dl grädde
1,5 msk dijonsenap
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) svartpeppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och rotfrukterna och skär dem i tärningar eller i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.
2. Skala ½ gul lök. Blanda viltfärsen med löken, 1 ägg, 3 msk kapris, 1 msk kaprisspad, 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Forma 4-6 biffar och platta ut dem något.
3. Värm en stekpanna med 1 msk smör. Stek biffarna på båda sidor så att de får en fin stekyta.
Ta ut rotfrukterna de sista 15 minuterna och gör plats för biffarna. Sätt in i ugnen igen.
4. Häll i 2 ½ dl grädde och 1 ½ msk dijonsenap i stekpannan och låt det småputtra. Smaka av med salt och peppar.