Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Medelhavsinspirerade viltbiffar

Ingredienser
500 g köttfärs
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
rivet skal från 1 citron
10 soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk torkad salvia
smör / olja till stekning
salt, peppar

Tillagning
1. Blanda köttfärsen med potatismjöl, mjölk, citronskal, 2 krm salt och 3 krm svartpeppar.
2. Forma 8 lika stora biffar. Stek dem i en stekpanna med en klick smör eller olja tills de fått fin färg. Ta upp biffarna och torka ur pannan.
3. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg ner dem och krydda med salvia, 3 krm salt och 1 krm peppar. Häll över matlagningsgrädden.
4. Lägg ner biffarna och låt puttra under lock i några minuter. Servera med färsk pasta och sallad.

 

Svenska Viltmatakademin 
Sältlösavägen 1 
197 92 BRO

Org nr 802455-7186

Styrelsen

Ordförande 
Katarina Klingspor 
Mobil +46 730 875 360

Sekreterare/skattmästare
Henrik Treschow
Mobil +46 705 153 060


Ledamöter 
Anders Levén 
Mobil +46 703 254 559 

Maria Norrfalk
Mobil +46 703 850 800 

C  G Wachtmeister 
Mobil +46 708 660 622

Jakob Lind
Mobil +46 70 431 4705

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se