Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås 4 pers

Anders Levén 2011-04-25

500 g vildsvinsfärs
75 g tärnad lagrad herrgårdsost
1 ägg
1,5 dl ströbröd
1 dl kallt vatten
3 msk finskuren färsk basilika
salt,peppar,smör

1, 5 dl finskurna katrinplommon
3 dl grädde
2,5 dl vatten
salt pepper
Broccoli,morötter,kastanjechampinjoner

Gör så här:
Blanda färsen med osten, kryddorna och ägget.Låt vila i minst 15 minuter. Forma till järpar i smord stekpanna stek på spisen och sen stek klart i ugn 150° C.
Slå sedan i vatten och grädde och låt det bubbla vidare iugnen. Nu läggs plommonen i och låt det hela koka på det ca 20-25 minuter inkl stekning.
Krydda av med salt och peppar.
Vill man servera något extra så passar kokt potatis annars bara lättkokt broccoli, morot och champinjoner.

 

 

Svenska Viltmatakademin 
c/o Jakob Lind, Björkhagsplan 9 
121 53 Johanneshov

Org nr 802455-7186

Styrelsen

Ordförande 
Jakob Lind 
Mobil +46 70 431 4705

Sekreterare
Andreas Landén
Mobil +46 70 577 33 85

Skattmästare
Christoffer Rinman
Mobil +46 703 263 353


Ledamöter 
Henrik Norström 
Marie Söderqvist
C  G Wachtmeister 

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se