Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås 4 pers
Anders Levén 2011-04-25
500 g vildsvinsfärs
75 g tärnad lagrad herrgårdsost
1 ägg
1,5 dl ströbröd
1 dl kallt vatten
3 msk finskuren färsk basilika
salt,peppar,smör
1, 5 dl finskurna katrinplommon
3 dl grädde
2,5 dl vatten
salt pepper
Broccoli,morötter,kastanjechampinjoner
Gör så här:
Blanda färsen med osten, kryddorna och ägget.Låt vila i minst 15 minuter. Forma till järpar i smord stekpanna stek på spisen och sen stek klart i ugn 150° C.
Slå sedan i vatten och grädde och låt det bubbla vidare iugnen. Nu läggs plommonen i och låt det hela koka på det ca 20-25 minuter inkl stekning.
Krydda av med salt och peppar.
Vill man servera något extra så passar kokt potatis annars bara lättkokt broccoli, morot och champinjoner.