Svenska Viltmatakademin

"Värnar jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, 
kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås 4 pers

Anders Levén 2011-04-25

500 g vildsvinsfärs
75 g tärnad lagrad herrgårdsost
1 ägg
1,5 dl ströbröd
1 dl kallt vatten
3 msk finskuren färsk basilika
salt,peppar,smör

1, 5 dl finskurna katrinplommon
3 dl grädde
2,5 dl vatten
salt pepper
Broccoli,morötter,kastanjechampinjoner

Gör så här:
Blanda färsen med osten, kryddorna och ägget.Låt vila i minst 15 minuter. Forma till järpar i smord stekpanna stek på spisen och sen stek klart i ugn 150° C.
Slå sedan i vatten och grädde och låt det bubbla vidare iugnen. Nu läggs plommonen i och låt det hela koka på det ca 20-25 minuter inkl stekning.
Krydda av med salt och peppar.
Vill man servera något extra så passar kokt potatis annars bara lättkokt broccoli, morot och champinjoner.

 

 

Svenska Viltmatakademin 
Biby Herrgården
635 13  Eskilstuna

Org nr 802455-7186

Styrelsen

Ordförande 
Katarina Klingspor 
Mobil +46 730 875 360

Sekreterare/skattmästare
Christoffer Rinman
Mobil +46 703 263 353


Ledamöter 
Anders Levén 
Mobil +46 703 254 559 

Maria Norrfalk
Mobil +46 703 850 800 

C  G Wachtmeister 
Mobil +46 708 660 622

Jakob Lind
Mobil +46 70 431 4705

Kontakta oss

info@viltmatakademin.se